HOE BEST MEDITEREN

Tenzij anders vermeld, neem je voor de meditaties best een comfortabele zithouding aan met je voeten plat op de grond.

Op deze manier laat je de energie vanuit het Universum langs je kruinchakra gemakkelijk doorstromen naar onder door je voeten, in Moeder Aarde. Dat heet jezelf gronden. Ideaal is het met je blote voeten in het gras. Na wat oefeningen zal je lichte tintelingen ervaren in je voeten en onderbenen.

Vanuit Moeder Aarde stroomt de energie terug naar je kruinchakra en naar het Universum toe.


JE EIGEN BALANS VINDEN

Te midden van alle tumult en chaos, vooral in deze wereld die verandert, is in balans zijn een enorme voordeel. Je bekijkt de situatie rustig en op afstand. Je intuïtie laat je voelen wat te doen!

Zolang je niet in balans bent met jezelf, zit je op het uiterste van één van de armen zoals op het schilderij hiernaast. Het levenswiel draait en je wordt mee geslingerd in alle uitersten. 

Regelmatige meditatie, als is het maar 10 minuten per dag, voor je je dagtaak begint, voert jou naar het middelpunt. Dan ben jij in balans, hoe hard het levenswiel ook draait, hoe hard het in de wereld ook aan toegaat!

Dit resulteert in onvoorwaardelijke liefde voor jezelf en je medemens. Je straalt dit dan ook uit. Met als gevolg dat niet alleen jouw wereld positief beïnvloed wordt, maar ook de wereld van diegene die met jou in contact komen.

Volgende spreuk is gekend, niet?

Verander de wereld, begin bij jezelf...

Waar wacht je op? Ik help je wel!