"IK HEB JE LIEF", zegt het Meiklokje

Gepubliceerd op 1 mei 2020 om 07:00

Onschuldig, zuiver, pril, oprecht en discreet, symboliseert het bloempje geluk.

Dit is waarschijnlijk nog een overblijfsel van een oud Germaans gebruik. Het meiklokje, ook ‘lelietje-van-dalen’ genoemd, zou volgens de Germanen aan Ostara, de godin van de aanstaande lente en het opkomende licht, gewijd zijn.

Ostara, de zus van de god Donar/Thor (de god van de donder), kondigde in die tijd de lente aan. Om haar te eren brandden de Germanen vreugdevuren. Haar vereerders gooiden meiklokjes in het vuur omdat ze geloofden in haar goddelijke waardigheid en op die manier uiting wilden geven aan hun respect. Bij de opkomst van het christendom maakte Ostara plaats voor Maria. De lelietjes-van-dalen staan van dan af aan de voeten van Mariabeelden. Volgens een legende zouden meiklokjes ontstaan uit de tranen van Maria, nadat ze het graf van haar zoon Jezus had bezocht.

Positieve noot:

Geprezen zijn zij die een boeketje meiklokjes ontvangen van een geliefde. Wees blij voor die mensen. Maar niet getreurd als jij er geen ontvangt. Jij gaat nu voor een spiegel staan, al schrikt jouw beeld je af! Ja, sta voor de spiegel en durf in je ogen te kijken, in die mooie kijkers van jou… Het vraagt moed, bij sommigen heel wat moed, maar het is zo de moeite waard.

Terwijl je in je spiegelbeeld naar je ogen kijkt, zeg dan ‘Ik hou van jou’. Herhaal dat meerdere malen, totdat het tot je doordringt. Je bent ook uniek. Er zijn er geen twee als jij op deze aarde. Jij bent het ‘houden van’ meer dan waard ook al is er niemand in de omtrek die je dat in wezen zegt. Daar hoef je je echter niets van aan te trekken. Wees ervan overtuigd dat je waardevol bent en het recht hebt om van jezelf te houden.

Met andere woorden, kijk jezelf diep in de ogen en laat je spiegelbeeld jouw meiklokje zijn die zegt: ik heb je lief, zo lief!

Ik wens jullie allen een liefdevolle dag toe.

Van harte, Dada Denyigban

Wens je een persoonlijke boodschap ga naar: https://www.dadadenyigban.be/aanbod/persoonlijke-boodschappen en maak jouw keuze


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Nancy Dhont
een jaar geleden

Bedankt Kathleen voor deze hartverwarmende boodschap. Het ga je goed. Fijne feestdag vandaag. 😃