WOORDENBOEK

Gepubliceerd op 13 mei 2020 om 06:00

Communicatie - woorden geschreven, gesproken, ingefluisterd...

De getrokken kaart uit de set 'De Wijsheid van de Oude Orakels' als algemene boodschap voor woensdag 13 mei 2020

Spreuk:

Kwamen mijn woorden wel goed aan?

Wat heb ik gezegd? Is het goed gegaan?

Voor een relatie is het cruciaal

Te bouwen op duidelijke taal.

Uitleg kaart:

Je denkt te veel na over alles! Stop met het analyseren van elk gesprek, elk woord, elke gedachte. Het is tijd om over te schakelen van de controle van de logische en analytische linkerhersenhelft naar de creatieve, intuïtieve rechterhersenhelft, zodat je duidelijkheid, inspiratie en rust vindt. Deze boodschap is ook een herinnering dat je naar anderen moet luisteren, vooral als ze je willen helpen. Zorg ervoor dat je advies niet wegwuift. Je bent als een gesloten boek en mensen vinden het moeilijk om jou te lezen. Het is tijd om je open te stellen en je gedachten en gevoelens te delen. Zo breng je een diepere betekenis in je relaties.

Andere verklaringen:

Belangrijke woorden wijzen je de volgende stap. Of ze nu uitgesproken worden door een vriend of een vreemde. Of dat ze in de vorm van een briefje of een kaartje onder je neus gelegd worden. Probeer het standpunt van iemand anders te begrijpen. Mediteer om je gedachten tot rust te brengen. Spreken in het openbaar en schrijven maken deel uit van het doel van je leven.

Over het woordenboek:

De oudste woordenboeken die wij kennen dateren van zo’n 4300 jaar geleden. Het waren tabletten met spijkerschrift uit het Akkadische Rijk. Sindsdien hebben woordenboeken een belangrijke rol gespeeld bij het ontcijferen en interpreteren van oude talen. Vooral de betekenis van teksten die gebruikt werden bij ceremonies, zoals oude overgangsriten en magische boeken. Tegenwoordig lijken fysieke woordenboeken schaars te worden, omdat we steeds meer vertrouwen op onlinebronnen om de betekenis van woorden te leren kennen.

Positieve Noot

Heb je er ooit bij stilgestaan als je een boek leest, een boek dat kennis wil overbrengen, waarom de auteur dit schrijft? In welk tijdperk heeft hij/zij dit geschreven? Wat waren de omstandigheden? Wat was zijn/haar bedoeling, drijfveer om dit neer te pennen? Wat waren de gevoelens die op dat moment speelden? Mocht je eens de tijd nemen om te reflecteren en je te wanen in de schoenen van de schrijver... komen de woorden dan niet méér tot leven? Is het niet boeiend om het verhaal achter de tekst te kennen, die je leiden naar de kern van de overlevering?

Hetzelfde kan je toepassen met de persoon die tot je spreekt of jou een woordje schrijft. Ga eventjes in zijn schoenen staan. Vanuit welke situatie reageert hij? Met welk doel? Welke gevoelens spelen hier mee?

Maar al te vaak worden we verkeerd begrepen omdat we in één richting kijken, voornamelijk naar onszelf. We nemen de moeite niet om het standpunt van de ander te bestuderen vooraleer we reageren.

Een doordenkertje: hoe spreek je over jezelf, hoe denk je over jezelf? Is dit positief, liefdevol? 

Ken je het boek 'De Boodschap van het Water' van Masaru Emoto? Nee? Google dan maar eens... Hier beschrijft hij hoe vervuild water terug schoon wordt door positieve woorden en gedachten te gebruiken naar het water toe. Omgekeerd geeft ook zijn effect: negatieve woorden en gedachten vervormen schoon water tot vervuild water.

Als je dan beseft dat het menselijke lichaam, jij en ik, uit 55 à 60 % water bestaat. Welk effect hebben woorden dan niet op ons? Zowel de woorden die we te horen krijgen als de woorden die we uitspreken of lezen...

Vraag jezelf bij alles af: ”Wat zou liefde doen”? En handel daarnaar.

Spreek liefdevol naar jezelf, geef jezelf liefdevolle woorden. Spreek liefdevol naar anderen en oordeel hen niet!

Van harte,

Dada Denyigban


Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Verschillende mogelijkheden en data vind je op mijn websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties

Wens je een persoonlijke boodschap?

Maak jouw keuze op mijn websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/persoonlijke-boodschappen 

Discretie verzekerd!


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.