AARDEN

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 11:05

Kaart getrokken uit de set De Geschenken van de Aartsengelen als algemene boodschap voor woensdag 3 juni 2020

Uitleg kaart:

Aartsengel Sandalphon heeft je deze kaart in handen gespeeld omdat je niet goed geaard bent. De energie die normaal gesproken verdeeld is over heel je lichaam bevindt zich nu voornamelijk in de omgeving van je hoofd. Dit kan een ontkoppeling van lichaam en bewustzijn veroorzaken waardoor je je licht in het hoofd voelt, verward of vergeetachtig bent. Het kan ook voorkomen dat je dan eerder last hebt van hoofdpijn, je onrustig voelt, dat je angstig of zorgelijk en gevoeliger voor stress bent. Aartsengel Sandalphon staat als engel het dichtst bij de Aarde en helpt mensen om geaard te blijven. Je kunt hem in elke situatie aanroepen wanneer je een gevoel van on-geaard zijn ervaart.

Verder kun je zelf ook al veel doen om te aarden. Het is belangrijk om lichamelijk actief te worden. Zorg voor voldoende lichaamsbeweging door te sporten zoals aerobics, yoga en dansen. Wees je bewust van je voeten en benen. Ga meer lopen en maak lange wandelingen. Je kunt ook geregeld met je voeten op de grond stampen. Buiten met blote voeten op de grond staan of door het gras lopen. Tijdens het douchen of na het bad laat je koud water over je dijbenen stromen. Je kunt jezelf ook dagelijks een korte voetreflexmassage geven of gebruik een voetbad met voetmassageknop. Daarnaast is het goed om vaker de natuur in te gaan. Neem een boom vast, zodat deze via zijn wortels en stam jou kan verbinden met de energie uit de Aarde. Tuinieren en met aarde bezig zijn heeft een positief effect, zoals ook het boetseren met klei. De Aarde, de natuur en bomen bezitten de kracht om energie die zich voornamelijk rondom je hoofd heeft verzameld weer omlaag te trekken. 

Deze energie wordt dan gelijkmatig over het lichaam te verdeelt, waardoor je beter in contact staat met jezelf en je lichaam. De Aarde heeft ook het vermogen om negatieve energieën op te nemen. Je zult makkelijker angsten, zorgen, onzekerheid en woede kunnen loslaten en het helpt je je te concentreren en je aandacht te focussen.

Aarden is nodig, zodat onze wensen verwezenlijkt kunnen worden. Omdat onze ideeën en verlangens anders voornamelijk in het hoofd worden afgespeeld en niet tot materiële manifestatie kunnen worden gebracht. Door te aarden wordt deze energie omgezet naar het lichaam, waardoor de mooiste ideeën of projecten werkelijk op aards niveau tot stand kunnen komen. Aartsengel Sandalphon kan zijn krachten extra ontvouwen als we met de Aarde bezig zijn en het zal de verbinding met de engelen versterken.Verdere betekenis van deze kaart:

  • Er bevindt zicht een tekort aan energie in het basischakra, als centrum van het ‘zijn’ ofwel het bewuste gevoel op de Aarde aanwezig te zijn. Het ultieme doel van dit chakra is het funderen van veiligheid en vertrouwen in het bestaan. Gebruik de kleur rood om te aarden en om dit chakra in balans te brengen. Door het dragen van rode kleding rondom het gebied van de wervelkolom ter hoogte van je stuit. Je kunt dit gebied ook inbeelden en daar de kleur rood met je intentie instralen. Of leg er geregeld ongeveer 20-30 minuten een rode edelsteen op, zoals een rode jaspis. Het eten van voeding die rode energie bevat heeft ook een heilzaam effect. Bijvoorbeeld granen als tarwe, haver en bruine rijst. Ook rood fruit en rode groenten, zijn hiervoor geschikt. Hoewel ze niet rood van kleur zijn, bevatten groene bladgroenten, aubergines en krenten ook rode energie. Daarnaast kan elk lievelingseten uit de kindertijd ook het basischakra beter laten functioneren.
  • Eet veel gegronde voeding, zoals organisch voedsel dat in de Aarde groeit om te voorkomen dat je je ‘zweverig’ voelt. Dit zijn wortelgroenten zoals rode biet, klis, pastinaak, aardappel en raap. Plantaardige eiwitten zoals peulvruchten, sojaproducten, noten, zaden, zoals pompoen-, pijnboom- en zonnebloempitten, sesamzaad en de olie hiervan kunnen ook worden gebruikt.
  • Een verkeerde lichaamshouding is een duidelijk teken dat je niet goed geaard bent. Problemen met de voeten duiden op aardingsproblemen en zijn een teken dat je moeite hebt om je dagelijkse leven te regisseren.
  • Deze kaart kan duiden op een onbalans tussen de tegenovergestelden denken (hoofd) en voelen (buik). Je bent de laatste tijd te veel met je hoofd bezig geweest, door bijvoorbeeld veel na te denken of te piekeren. Dit heeft gezorgd voor een energetische blokkade rondom het middenrif. De natuurlijke energiedoorstroming van het lichaam blokkeert, waardoor je niet geaard bent en niet genoeg in verbinding staat met je gevoelswereld. Een blokkade tussen deze tegenpolen kun je herkennen aan iemand die veel nadenkt en meestal een ademhaling heeft via de borst. Ook mensen met hyperventilatie zijn hier een voorbeeld van. Er kan lage rugpijn ontstaan en als je de houding bekijkt, kan diegene met voorovergebogen schouders lopen, wat op de maag drukt en maagzuur kan veroorzaken.
  • Deze kaart kan ook betekenen dat je veel bezig bent op geestelijk niveau, bijvoorbeeld door veel te studeren of met spirituele activiteiten bezig te zijn. Het is dan noodzakelijk om weer terug te komen in de materiële Wereld.


POSITIEVE NOOT

Herleef je niet wanneer je na de winter je laarzen en kousen uitdoet om blootsvoets in sandalen rond te lopen? Hoe heilzaam is het niet om op het strand blootsvoets te lopen en je te laten omarmen door het zeewater? Laat staan een modderbad 😊!

Je kan aarden vergelijken met wortels van een boom. Wanneer de wortels stevig in de grond zitten, kan de boom geen kant op. Zijn de wortels rot, dan is de boom vatbaar voor ziektes en valt hij sneller om. Door te ‘aarden’ of te ‘gronden’ staan we weer, letterlijk en figuurlijk, met beide voeten op de grond!

Kan jij jezelf inbeelden hoe je zou reageren op slecht nieuws mocht je goed geaard zijn? En wat jou reactie zou zijn mocht je minder goed geaard zijn? In het eerste geval, zal je kalm en beheerst reageren en zien hoe het best met de situatie om te gaan. In het tweede geval, ben je minder daadkrachtig, ben je gestresseerd waardoor tegenslagen je extra hard raken.

Als  we de Bijbel, Nostradamus en zieners van verschillende culturen mogen geloven, zullen we niet alleen in ons persoonlijk leven het een en ander meemaken, maar mondiaal op collectief vlak komt er ook heel wat op ons af.  Op persoonlijk vlak, opdat we het contact met onszelf, onze ziel, terug mogen vinden. Mondiaal opdat we onze zielverbinding mogen herstellen met Moeder Aarde met respect alles wat erop leeft en met het Universum samen met alle Hemelse Wezens die voor ons werelds oog niet zichtbaar zijn.

Help jezelf in de eerste plaats om je met regelmaat te aarden. Dan pas zul je in staat zijn om ook anderen behulpzaam te zijn…

Een aanrader om te zien: Down to Earth, is op Cinetree gratis te bekijken. Is wel enkel in het Engels.

Met geaarde groeten,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/persoonlijke-boodschappen 

Discretie verzekerd!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Verschillende mogelijkheden en data vind je op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.