TAROT - BEGELEIDING

Gepubliceerd op 10 juni 2020 om 06:00

Kaart getrokken uit de set De Wijsheid van Oude Orakels als algemene boodschap voor woensdag 10 juni 2020

Uitleg kaart:

De Tarot staat voor een levensqueeste en als je deze kaart krijgt, betekent dit een oproep voor je eigen queeste. Het is tijd om je eigen gemakkelijke leventje achter je te laten en het onverwachte te doen! Speel niet op veilig. Nee, pak je zwaard en baan je een weg, zonder nieuwe wegen te schuwen. Maar laat je onderweg niet in de luren leggen, want niet alles is wat het lijkt. Vertrouw op de begeleiding van de Tarot, die mogelijke wegen voor persoonlijke groei en nieuwe inzichten aan zal geven en je naar je eigen hoogstpersoonlijke heilige graal zal brengen. Gewapend met deze informatie kun je het avontuur opzoeken. Je zult een “ik” ontdekken waarvan je niet eens wist dat die bestond.

Spreuk:

Angst en twijfels zal ik niet tonen,

Terwijl antwoorden tot mij komen.

De Tarot zal mijn leidraad zijn

Naar een punt voorbij de schone schijn.

Andere verklaringen:

Tijd om je veilige leventje achter je te laten. Er ligt een missie op je te wachten. Er komt een onverwacht aanbod.

Over de Tarot:

Tarot wordt in verband gebracht met verschillende mythische tradities, waaronder kabbala en tovenarij. Voor wie ingewijd is in de betekenissen ervan is het een magische vorm van waarzeggerij. Als de kaarten verkeerd geïnterpreteerd worden, kan deze oude arcana angst inboezemen bij degene die dit heilige instrument niet goed begrijpt. De Tarot bevat de sleutel tot de alchemie van de mystici.


Wat is Tarot

Tarot is een bron van kennis en wijsheid, die word weergegeven in afbeeldingen en symbolen. Het kaartspel bestaat uit 78 kaarten. Iedere kaart is gevuld met een eigen afbeelding, symboliek en verhaal. De 22 grote Arcana-kaarten vertegenwoordigen de grote gebeurtenissen en karmische spirituele lessen uit het leven. De 56 kleine Arcana-kaarten weerspiegelen daarentegen de alledaagse gebeurtenissen en beproevingen waar wij iedere dag mee geconfronteerd worden.

De geschiedenis van Tarot

Tarot maakt deel uit van de westerse mysterietraditie. Het is een van de (populairste) systemen die gebruikt wordt om de toekomst te voorspellen. Tarotkaarten dateren uit de 15de eeuw in Spanje, Italië en Frankrijk. Hoewel niemand het precies kan zeggen, of kan bewijzen, wordt aangenomen dat het Tarot-deck meer dan 500 jaar oud is. De archetypische wortels die het spel bevat zouden zelfs nog verder (bijna 2000) terug gaan in de tijd. Dat gezegd hebbende is Tarot een opslagplaats geworden van oude wijsheid en levens inzichten.

Wie gelooft dat het niet werkt zal zien dat het niet werkt

Zoals bij alle vormen van orakelkaart(leggingen) is het nodig dat je openstaat voor de invloeden en boodschappen die je, vanuit de kaarten, ontvangt. Vind je Tarot kaarten onzin? En geloof je totaal niet in de mogelijkheid dat deze kaarten jou iets over jezelf kunnen vertellen? Dan staat vast dat je dit ook daadwerkelijk  zult ervaren.

Voor deze kaarten, en alle andere orakelkaarten, geldt immers dat je er voor open moet staan. Wie een lezing instapt zonder geloof en vertrouwen, zal tijdens een legging zien dat het altijd mogelijk is het negatieve te vinden en het gehele spel in twijfel te trekken.

Tarot en het voorspellen van de toekomst

Hoewel veel mensen geloven dat Tarot je de toekomst zal vertellen, is het voorspellen van de toekomst niet uitsluitend waar deze (orakel) kaarten over gaan. Een van de meest krachtige manieren om de Tarot te lezen is de kaarten te gebruiken om toegang te krijgen tot je intuïtie en je innerlijke wijsheid. De beelden in de kaarten geven je direct toegang tot je onderbewustzijn en je intuïtie. Vanuit deze plek van innerlijke kracht en wijsheid kun je ontdekken hoe je nu positieve veranderingen kunt aanbrengen, zodat je in de toekomst je doelen en je dromen kunt manifesteren.

Wanneer je een kaart kiest, dan geeft deze onbewust een innerlijk beeld van jouw persoonlijke zelf door of toont hij jou een uitwendige ervaring. Soms bevestigt dit beeld wat jij al weet over jezelf of jouw toekomst. Andere keren zal het beeld echter als een complete verrassing komen.

Hoe dit kan? Ieder mens bezit een natuurlijke intuïtie of het zogenaamde zesde zintuig, maar velen van ons durven daar nog niet op te vertrouwen. De symbolen en afbeeldingen van tarot kunnen ons leren meer vertrouwen te hebben in onze intuïtie en zal onze aangeboren vaardigheid ontwikkelen. Dit kaartspel leert ons dus op een lijn te komen met ons innerlijke zelf, en zal hierdoor ons dagelijks leven verrijken.

https://tijdvoorspiritualiteit.nl/tarot/wattarot/


POSITIEVE NOOT

Als ik deze kaart trok, was mijn eerste reactie ‘wauw’! Mijn opvoeding en kerkelijke engagementen gedurende decennia, staan hier pal tegenover. Tarot werd aanzien als kwaad, een product van de duivel! Levensgebeurtenissen zorgden ervoor dat ik; vijftien jaar geleden, een andere richting insloeg. Hoewel ik heel gelovig ben, zocht ik mijn heil niet langer meer in christelijke instituties. Ik zocht mijn weg binnen mezelf en al gaande weg leerde ik meer en meer van wijsheden die verborgen waren en lichtpuntjes werden in mijn zoektocht naar mezelf. Enkele jaren geleden heeft een persoonlijke gebeurtenis mij zo van slag gebracht, zodat ik als het ware verlamd werd en geen actie kon ondernemen. Ik begreep de situatie niet en wist niet hoe ik het een plaats kon geven of wat ik eruit moest leren. En dan, toeval of niet, was ik op het net aan het surfen en kwam ik op YouTube tarot reading uit. Het raakte iets in mij en ik bleef er naar luisteren. Ik was verbluft. De lezing van deze kaarten schetste de situatie waar ik mij bevond. Door de uitleg van de kaarten begreep ik nu het waarom en waaraan ik moest werken. Alhoewel het een pijnlijk proces was om deze situatie te boven te komen, ben ik dankbaar dat deze tarot reading op mijn pad is gekomen. Het heeft mij echt geholpen!

Ik respecteer een ieders geloofsovertuiging. Een ieder heeft hier zijn weg te gaan. En eerlijk gezegd, ik ervaar vreugde in hetgeen ik nu doe. Ik leer uit elke kaart dat ik trek en hier publiceer. Mag het een lichtpuntje vormen voor een ieder die mijn Positieve Noot leest!

Van harte,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/persoonlijke-boodschappen 

Discretie verzekerd!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Verschillende mogelijkheden en data vind je op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.