CREËER RUIMTE

Gepubliceerd op 17 juni 2020 om 16:09

Kaart getrokken uit de set De Geheime Boodschappen van het Licht als algemene boodschap voor woensdag 17 juni 2020

MAAK RUIMTE VOOR JE DROMEN

Uitleg kaart:

Creëer ruimte voor nieuwe wensen door te leren hoe je op dit moment gelukkig kunt zijn.  We willen allemaal dat bepaalde dingen in ons leven veranderen en het is aan ieder van ons om daar iets aan te doen. Als je eenmaal iets hebt opgemerkt dat je zou willen veranderen, haal dan adem en zeg: dank je. Erkennen wat je wilt veranderen, geeft je meer duidelijkheid over waarin je het zou willen veranderen. Het is jouw taak om een ruimte te creëren die kan worden gevuld met je dromen en wensen. Als je dit doet zul je richting en wijsheid ontvangen. Creëer deze ruimte door in balans te komen, te mediteren, je te focussen op het hier en nu of te denken aan een persoon, dier, plaats of situatie waardoor je gaat glimlachen. Voel hoe de glimlach door je hele lichaam stroomt en ontspan in de wetenschap dat alles wat je wenst onderweg is. Je hebt je hele wezen versterkt omdat je geen voorwaarden nodig hebt voor veranderingen om je nu blij te voelen. Je baadt in onvoorwaardelijke liefde, ademt haar in en geniet van hoe goed je je voelt.

Mediteer:

Leg een hand op de kaart en weet dat je mag zijn wie je bent. Sluit je ogen en vertraag je ademhaling. Adem de adem van het leven in en focus je op je hart. Dit is de poort naar je kern, de goddelijke genade die je bent. Neem je eeuwige, voortdurende groeiende stroom van bewustzijn waar en stap in de kern van je goddelijke wil. Hier in je hogere wil zijn lichtwezens die met je communiceren, op een manier die voelt alsof je een natuurlijk gesprek hebt met jezelf. Zweef ten minste een minuut in je goddelijke wil. Open je geest voor verhelderende antwoorden, wijsheid en oplossingen die je eerder niet hebt bedacht. Voed jezelf met creativiteit en liefde. Focus je als je er klaar voor bent op de adem van het leven en zeg tegen jezelf: “In het hart van alles is liefde, mijn kern is liefde en ik ben heilig.” Open je ogen en realiseer je dat je leven en ieder aspect daarvan belangrijk is.

Geïnspireerd denken en handelen:

  • Stel je voor, iedere keer dat je uitademt, dat je ruimte maakt voor je zielswijsheid. Voel terwijl je inademt hoe je zielswijsheid ontvangt.
  • Neem eenmaal per week een halfuur lang een reinigend en verhelderen bad door een kop epsomzout en een paar druppels essentiële lavendelolie in het warme water te doen.
  • Observeer de ruimtes tussen alles. De ruimtes bepalen het fysieke.
  • Teken of schrijf een lijst van dingen waar je blij van wordt. Maak dan een lijst van je dagelijkse activiteiten. Vergelijk de twee en pas ze eventueel aan.


POSITIEVE NOOT

Ken je het gevoel dat je opeens geprikkeld wordt om je huis een schoonmaakbeurt te geven? Je meubilair een ander plaatsje te geven? Kortom je leefomgeving te verfrissen. Doet dat achteraf geen deugd? Zou het je dan ook geen deugd doen, mocht je ruimte creëren in je hoofd, je hart? Op de “delete”-knop te kunnen drukken om alle gevoelens als hartzeer, verdriet, pijn, angsten, gevoelens die je neerhalen op te kuisen? Kan je je dat inbeelden? Mocht het maar zo gemakkelijk gaan! Maar het is mogelijk, stap voor stap. Met elke stap, een stap vooruit. Door ruimte te nemen voor jezelf, leer je jezelf kennen. Je onderzoekt wat je belangrijk vindt en wat niet. Wat waardevol is en waar je energie van krijgt.

Het is belangrijk dat je alleen kunt zijn. Dat je vrede kunt hebben met jezelf. Dit geeft je meer zelfvertrouwen, meer zelfkennis en meer veerkracht in vrijwel alle gebieden van je leven. Je hoeft niet elk moment te vullen met mensen en activiteiten. Je mag gewoon alleen zijn met jezelf, in stilte, ook al is dat misschien moeilijk in het begin. Je zult ervan versteld staan, hoe net in die stilte antwoorden tot je komen, inzichten die je huidige situatie in een ander daglicht stellen, hoe creatieve ideeën opborrelen.

Als je echter vol zit en jezelf die ruimte niet gunt, valt er niets nieuws te ontdekken en ga je verder gebukt onder je dagelijkse beslommeringen en kom je, als zovelen tegenwoordig, in een burn-out terecht. Begrijp je dat?

Geef jezelf ruimte, omarm jezelf, omarm het leven!

Van harte,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/persoonlijke-boodschappen 

Discretie verzekerd!

NIEUWE KAARTEN SETS!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Individueel of met vrienden.  Schrijf je in op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.