DANS VAN DE VLINDER KONINGIN

Gepubliceerd op 21 juni 2020 om 06:00

Kaart getrokken uit de nieuwe set  Kuan Yin Orakel als algemene boodschap voor zondag 21 juni 2020

Uitleg kaart:

Een puur hart trekt goddelijke genade aan en dat wat onmogelijk was, wordt mogelijk.

Van rups tot gevleugeld schepsel van verrukking. Je kunt niet in bedwang houden wat goddelijke genade voorschrijft, hoe ongelooflijk het ook mag lijken.

Wat je ook dwars zit, of wat je ook heeft geïnspireerd, laat genade de situatie of droom doordringen zodat het zich met goddelijke perfectie kan ontvouwen.


Symbool van spirituele transformatie:

De vlinder is het symbool van de spirituele transformatie van de mens. Op het bestaansniveau ziet het diertje, wanneer het in de vorm van een rups over Moeder Aarde kruipt, alleen maar wat vlak voor z'n neus is. Dan komt er een tijd in de ontwikkeling waarin het zich in een kleine cocon wikkelt en de duisternis ingaat. In deze duisternis wordt het helemaal afgebroken. Gedurende die tijd vindt er een grote verandering plaats.

Deze duisternis is een vereiste om spirituele transformatie te ervaren. Op een gegeven moment is de rups in het duister een vlinder geworden. Binnen in de cocon kan hij bewegen en weer tekenen van leven geven, maar hij breekt pas uit de cocon als hij daaraan toe is.

Uiteindelijk komt hij in deze wereld, in dit leven, tevoorschijn als een prachtig schepsel. Toch vliegt hij niet onmiddellijk weg. Hij zit daar alsof hij weer verbinding maakt met de elementen van het leven: water, lucht, vuur en aarde. Dan is er een moment waarop zijn vleugels beginnen te fladderen en in beweging komen. De vlinder ontwikkelt kracht in zichzelf door deze elementen van het leven te gebruiken. Wanneer het moment aanbreekt dat de vlinder gaat vliegen, ziet hij plotseling de wereld vanuit een ander gezichtspunt, een gezichtspunt dat grotere schoonheid biedt en een heel veel bredere kijk op de wereld.

Bron: https://uitjebewust.nl/tag/vlinderspirituelebetekenis/#:~:text=De%20Vlinder,volvreet%20met%20zoveel%20mogelijk%20bladgroen.POSITIEVE NOOT

Het leven is een rollercoaster! In het symbool van de eeuwigheid gaat het op en neer. De yin yang vloeit van een donkere zijde naar het licht of omgekeerd. De ups en de downs vormen jouw leven. Is dat niet boeiend? Zonder duisternis is er ook geen licht. Drukt het leven jou terneer? Blijf niet bij de pakken zitten. Onderzoek bij jezelf, waarom ervaar je dit op die manier. Wat is er bij jou dat aangepakt moet worden, wat veranderd moet worden. Het is geen schande om je terug te trekken in je cocon om het bij jezelf allemaal uit te klaren. Neem je tijd daarvoor. Doe je dat niet en blijf je voor de schone schijn liever doorgaan met een masker voor je gezicht. Dit is je volste recht. Maar wees ervan overtuigd dat de omstandigheden vroeg of laat je weer het deksel op je neus zullen geven, totdat je tot andere inzichten komt. Het leven houdt meer in dan mee te lopen met de kudde. Je te kleden volgens de laatste nieuwe modetrends. Je lichaam niet te aanvaarden omdat je vriendenkring en de media er dagelijks op inspelen. Doen wat anderen doen om er zogezegd erbij te horen. We liegen ons dagelijks wat voor, zonder enig besef wat we onszelf aandoen. We leven nu eenmaal in een consumerende, oppervlakkige wereld, dat ons weghoudt van de innerlijke authentieke kracht die ieder van ons bezit. Diegene die de moed hebben om zichzelf te zijn, worden als bizar, excentriek beschouwd. Gelukkig komt er hierin stilletjes aan verandering in.

En wees nu eens eerlijk, zijn het niet die bizarre, excentrieke mensen die kleur geven in ons leven? Kun je je inbeelden, als ieder van ons met zijn eigen palet met kleuren naar buiten komt, wat een kleurrijk harmonieus geheel we zouden vormen?

Wees dankbaar voor de momenten in je cocon. Want dan laat je jezelf toe te transformeren. En elke keer weer krijgt je eigen vlinder meer kleuren. Al fladderend beïnvloed je iedereen in je omgeving en nodig je hen niet alleen uit om hetzelfde te doen, maar je geeft hen ongetwijfeld de kracht om je voorbeeld te volgen.

Een boeiende dag,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/persoonlijke-boodschappen 

Discretie verzekerd!

NIEUWE KAARTEN SETS!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Individueel of met vrienden.  Schrijf je in op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.