DANKBAARHEID

Gepubliceerd op 28 juni 2020 om 06:00

Rune getrokken uit de nieuwe set Helende Runen als algemene boodschap voor zondag 28 juni 2020

Uitleg kaart:

Oefen elke dag Dankbaarheid voor de zegeningen die je van het universum ontvangt. Wees dankbaar voor goddelijke wijsheid en leiding, voor de moed om je pijn onder ogen te zien en voor de kracht van je geest. Wees dankbaar voor de liefde in je hart en de zwakheid om het pad van genezing te bewandelen.

Deze Rune is een uitnodiging om je zegeningen te tellen. Wiens liefde heeft je hart geraakt? Ben je gezegend met een goede gezondheid? Word je gevoed? Voed je anderen? Wat brengt jou vreugde? Wat geeft je rust?

Wees dankbaar dat je je in het gezelschap bevindt van mensen die je leven steunen. Dank voor elk lid van de spirituele gemeenschap, het programma of de gemeenschap waarvan je deel uitmaakt.

Toon dankbaarheid aan degenen bij wie je raad zoekt, degenen die jou inspireren om je geloof in het universum te verdiepen en je geloof in jezelf te versterken. Ken diep van binnen dankbaarheid omdat je de angst van het verleden hebt overleefd. Als, zelfs nu, je leven wordt uitgedaagd en getest en je hebt weer een lange en eenzame nacht achter de rug, wees dan dankbaar voor je overwinning.

En als het moment komt waarop je voelt dat er niemand is tot wie je je kunt wenden, weet dan dat je nooit echt alleen bent. En bedank het universum omdat het jou elke dag begeleidt, ook al ben je er niet van bewust.

Als je net begint te genezen, wees dan dankbaar dat je inderdaad bent begonnen. Als je al goed in je genezing bent, wees dan dankbaar voor wat je met anderen kunt delen. Waar je je ook bevindt, wees dankbaar, zelfs voor de dingen die je niet kunt veranderen, want zij zullen je leraren zijn.

Wanneer je schoonheid vindt - in vriendelijke daden van een ander, in de golf van zonlicht op het water, in de liefdevolle blik van een dierenvriend - dankbaarheid.

Er heerst rust in een leven dat in Dankbaarheid wordt geleefd, een rustige vreugde. Gevoelens van Dankbaarheid zijn inderdaad de beloning van zo'n leven. Dus laten we samen vieren met John Wesley's mooie hymne over Dankbaarheid:

Voor de schoonheid van de aarde

Voor de schoonheid van de lucht

Voor de liefde die vanaf onze geboorte

Over en om ons ligt leugens

Heer hierboven, aan U brengen wij

deze  vreugdevolle lied van dankbare lof

https://www.youtube.com/watch?v=JVQFEgT7E6c

Oefen elke ochtend dankbaarheid wanneer de zon opkomt. En oefen elke avond als de zon ondergaat Dankbaarheid.


Uit onderzoek van Sonja Lyubomirsy, professor aan de Stanford University, blijkt dat dankbaarheid allerlei positieve effecten heeft. Haar studies bewezen dat:

  • Mensen die regelmatig hun dankbaarheid uiten zowel privé als openbaar, gelukkiger zijn.
  • Het is een manier om om te gaan met lastige gebeurtenissen in het leven en de dingen niet als vanzelfsprekend zien
  • Het is de tegenhanger van negatieve emoties. Dankbaarheid kan je humeur direct positief omschakelen en zodoende je dag en leven veranderen.
  • Het vergroot je eigenwaarde en zelfvertrouwen. Als je dankbaar bent voor wat anderen voor je over hebben en voor wat je reeds bereikt hebt. Je voelt je waardevol.
  • Doordat je dankbaar bent voor wat je hebt, ben je minder materialistisch en hoef je niet persé nieuwe spullen te kopen
  • Als je dankbaar bent voor wat je hebt, voor wie je bent, stop je met jezelf te vergelijken en gun je de ander alle geluk toe.

Dankbaar zijn voor jezelf en anderen.

Dankbaar zijn voor wat je hebt

Bron: https://sochicken.nl/dankbaar-zijn


POSITIEVE NOOT

Mijn hele leven veranderde toen ik tot het inzicht kwam dat ik heer en meester was van mijn eigen geluk en “mijn gelukkig zijn” niet in handen lag van diegenen rond mij of van de gebeurtenissen die ik meemaakte. Niet alleen maakte ik de oefening om elk negatief gevoel of negatieve gedachte te analyseren vanwaar het kwam en het zodoende naar het positieve te keren, ik leerde ook dankbaar te zijn. Dankbaar voor waar ik sta in het leven. Dankbaar voor diegene die oprecht van mij houden. Dankbaar voor de wind die mijn haren streelt. Dankbaar voor de kwispel van mijn hond, als zij mij ziet, enz.

Ik nam de moeite om dagelijks voor het slapen gaan, minstens drie zaken te noteren in een schrift waarvoor ik dankbaar was. Elke dag drie nieuwe redenen. Een goede raad die ik jullie ook wil meegeven! Waarom schrijf je deze best op? Omdat het jouw gevoel van dankbaarheid nog eens benadrukt. Je gaat met een goed gevoel slapen. Het is leuk om er regelmatig in terug te bladeren. Kortom het bezorgt je een heerlijk gevoel. Na verloop van tijd zal je er versteld van staan hoe jouw dankbaarheid voor algemene dingen overgaan naar kleinere zaken. Je krijgt meer oog voor detail, waardoor je bewuster leeft. Je wordt dankbaar en gelukkig voor het klein onnozelste gegeven, wat je vroeger als vanzelfsprekend beschouwde. Er komt een punt waar je dankbaarheid voelt, wat je niet voor mogelijk achtte. Ja, zelfs dankbaarheid voelen voor de personen en/of situaties die je diep kwetsten of pijn berokkenden. Waarom, omdat het je ertoe bracht om in jezelf te keren, de kracht te vinden om je er het hoofd aan te bieden en door te gaan. Het heeft je veranderd tot een betere versie van jezelf. Je hebt nieuwe ervaringen opgedaan, nieuwe inzichten ontvangen, lessen geleerd. Kennis wat je met anderen kunt delen. Elke medaille heeft zijn keerzijde. Probeer dankbaar het positieve ervan in te zien!

Dankbaar dat ik dit kan schrijven. Dankbaar voor diegene die mijn Positieve Noot lezen, er iets mee doen, erop reageren en het delen.

Met dankbare groet,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/persoonlijke-boodschappen 

Discretie verzekerd!

NIEUWE KAARTEN SETS!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Individueel of met vrienden.  Schrijf je in op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.