AUGUR - MEESTERSCHAP

Gepubliceerd op 5 juli 2020 om 06:00

Kaart getrokken uit de set De Wijsheid van de Oude Orakels als algemene boodschap voor zondag 5 juli 2020

Uitleg kaart:

In oude beschavingen werd vaak een wijze, zoals een augur, geëerd om zijn inzichten en boodschappen die hij kreeg en kon daardoor de juiste daden doen. Jij hoeft dat echter niet te doen, want het Universum roept je op om in je eigen heilige ruimte te stappen en de augur daar op te roepen. Hier zul je de kracht en de wijsheid vinden om meesterschap over jezelf te krijgen. Aanvaard de gaven die je aangeboden worden als je als een van de weinige uitverkorenen deze weg volgt. Ontwikkel je natuurlijke vermogens om de boodschap te delen die het Universum voor jou en voor anderen heeft. Dit is jouw roeping. Het is tijd om de strijd te staken en te erkennen wie je bent. De augur verstaat het meesterschap van de aanvaarding – het is tijd voor jou om hetzelfde te doen.

Andere betekenis:

Je bent een getalenteerd medium. Wees niet bang voor je natuurlijke verbintenis met het Universum. Luister naar je roeping. Het is tijd voor zelfontplooiing. Mediteer. Je hebt een natuurlijk zesde zintuig en het is tijd om daarop te vertrouwen.

Over de Augur:

Al sinds de oude tijden van de Etruskische cultuur interpreteerden auguren omina en tekens van de goden en de natuur. Deze profeten werden door koningen, keizers en farao’s geraadpleegd voordat ze een of andere verbintenis aangingen. Tegenwoordig vind je deze wijzen nog steeds in traditionele culturen overal ter wereld.

Spreuk:

Eindelijk laat ik mijn ego gaan!

Het heeft geen nut, ik heb verstaan:

Mijn trots komt eerstdaags voor de val.

Dat inzicht komt nu voor al.


Omen (voorteken)

Omen (meervoud 'omina') is de oorspronkelijk Romeinse, maar tegenwoordig in de etnologie overal gebruikte, term voor een gunstig of ongunstig voorteken, dat uit een geobserveerd fenomeen wordt afgeleid. Deze voortekenen komen over de hele wereld voor, in allerlei culturen.

Zo kan de waarneming van de vlucht van vogels (auguren) of de beweging van de hemellichamen (astrologie) aanleiding zijn om voorspellingen te doen over toekomstige ontwikkelingen. Ook de komst van een komeet kan een oorlog of een ramp voorspellen. De dood van een naaste kan voorzien worden als de klok stilstaat, of als iemand voortijdig een lijkstaatsie voorbij ziet trekken.

 

Komeet Halley werd gezien als omen, tapijt van Bayeux (zie foto links)

Een omen kan worden geaccepteerd of verworpen, en zelfs op een eigenmachtige manier worden geïnterpreteerd, behalve met betrekking tot woorden die reeds een gunstige of ongunstige betekenis in zich hadden. Toen Crassus bijvoorbeeld op het punt stond zijn ongelukkige expeditie tegen de Parthen aan te vangen en een man in de haven die droge vijgen verkocht van Caunus terwijl hij Cauneas riep, klonk dit als cave ne eas, "pas op te gaan", was dit een kwaad omen.

In de Bijbel is het afgaan op voortekenen, dan wel het interpreteren van voortekenen expliciet verboden (Leviticus 19:26).

 

Op feestelijke gelegenheden werden voorzorgen genomen om zich tegen zulke voortekenen te beschermen; bijvoorbeeld, wanneer een offer werd gebracht, door het hoofd te omsluieren, stilte te vragen en muziek die elk woord dat werd uitgesproken deed verdrinken in haar klanken. Mensen waren bijzonder voorzichtig in hun plechtige aanspreekvormen, nieuwjaarsgroeten, enzovoorts. Aan de andere kant was het gebruikelijk om bij belastingheffingen en volkstellingen te beginnen met het uitroepen van die namen die een goede betekenis hadden, zoals Valerius (van valere, sterk zijn), Salvius (van salvere, gezond zijn), enz. (Cic., Pro Scauro 30. Het woord omen betekent waarschijnlijk een stem of uitroep).

Nog altijd spelen omina een rol. Zo wordt een zwarte kat als slecht voorteken gezien. Ook kometen werden als voorteken gezien. Wellicht de bekendste is Komeet Halley, deze komeet staat afgebeeld op het tapijt van Bayeux.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Omen_(voorteken)POSITIEVE NOOT

Ik moet lachen… blijkbaar ben ik mijn eigen Augur aan het verwezenlijken! Door mijn werkzaamheden in Togo, West-Afrika, kwam bij mij de wens op om de Afrikaanse cultuur te begrijpen, waardoor ik meer inzicht kreeg in hun manier van zijn. Dat heeft geleid tot het volgen van een opleiding Afro-Sjamanisme. Hier komt het op neer dat je eerst meesterschap over jezelf moet krijgen, vooraleer je anderen kunt helpen. Wat ik in die cursus leer, ervaar, is met geen pen te beschrijven. Wensen dat ik die opleiding eerder had gevolgd, heeft ook geen zin. Alles komt op zijn tijd!  Wees ervan overtuigd dat de tijd en de middelen op je weg komen om je wens te verwezenlijken als de tijd rijp is.

Deze Positieve Noot, de website Dada Denyigban is een gevolg van mijn zoektocht naar mezelf. Elke dag kom ik tot nieuwe inzichten, leer ik bij … het kent geen einde. Mijn vzw Embracing Life… die naamgeving alleen al, het is geen toeval. Werkelijk, nu pas heb ik geleerd om al het pijnlijke in mijn leven te omhelzen. Door de pijn met liefde in de ogen te kijken, te vergeven, te lossen. En eerlijk gezegd dat doet deugd!!! Je voelt je compleet herboren. Speels om nieuwe opportuniteiten te creëren, waarbij je jezelf kunt zijn. Je missie kunt volbrengen en gelukkig kunt zijn, niettegenstaande wat er rondom jou en in de wereld gebeurt.

Wat een boeiend leven heb ik! Dankbaar en benieuwd voor wat het mij nog zal geven. Maar vooral dankbaar dat ik met mijn levenservaringen en gaven anderen mag helpen.

Met warme groet,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/persoonlijke-boodschappen 

Discretie verzekerd!

NIEUWE KAARTEN SETS!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Individueel of met vrienden.  Schrijf je in op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties

NIEUW AANBOD MEDITATIES!


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.