CREATIVITEIT

Gepubliceerd op 8 juli 2020 om 16:59

Kaart getrokken uit de set De Wijsheid van de Gouden Weg als algemene boodschap voor woensdag 8 juli 2020

Uitleg kaart:

"Alle kinderen zijn kunstenaars. Het probleem is hoe ze een kunstenaar kunnen blijven als zij opgroeien" - Pablo Picasso

De artiest in jou wil naar voren komen en je zult al snel een sterke drang voelen om jezelf creatief uit te drukken. Je innerlijke kunstenaar leidt je om nieuwe en opwindende projecten en ideeën te verkennen. Jezelf creatief uitdrukken zal ook helpen om je emoties in balans te brengen en je algemene welzijn te verbeteren. Dit is een tijd om authentiek te zijn, een tijd om de echte jij te ontdekken en om verbinding te maken met het kleine kind in jou. Misschien ontdek je dat er zoveel meer in het leven is. Eer je gevoelens en emoties en laat je verbeelding door de oneindige ruimte reizen die de kern vormt van het creatieve universum. Probeer alles wat je voelt, zonder voorbehoud, censuur of oordeel, uit te drukken. Je doet dit voor jou en niemand anders. Verbazingwekkende ideeën en inspiraties zullen doordringen in je geest en hart, ideeën en impulsen die voortkomen uit je kern essentie of ziel. Het is voor jou mogelijk om te manifesteren wat je hart al lang verlangt. Je wordt alleen beperkt door wat je denkt dat mogelijk is! Je ontwikkelt meer vertrouwen in jezelf en hebt vertrouwen in je eigen gedachten en gevoelens. Dit zal je, op zijn beurt, weer ontvankelijker maken voor de gevoelens van anderen. Laat je verbeeldingskracht reizen naar de verre uithoeken van het universum, maar hou tegelijkertijd je voeten op de grond en voel je verbinding met de aarde. Weet dat je een solide basis hebt waarop je kunt vertrouwen, want Moeder Aarde zal je altijd steunen.

Affirmaties:

Ik verbind me met mijn innerlijke kind, het innerlijke kind dat mijn ware essentie bevat.

Door mijn hart en verbeelding kanaliseer ik oneindige creativiteit.

Ik ben één met het universele hart van de schepping.


Creativiteit heeft voor iedereen een andere betekenis. Vraag het tien mensen en je krijgt tien verschillende antwoorden. Wat voor de één creatief zijn betekent, heeft voor de ander geen enkele waarde. Creativiteit is dus heel persoonlijk.

Creativiteit, creatief zijn kan je het beste omschrijven als de kunst van het creëren. Het vermogen om van niets iets te maken.

Creatief zijn geeft mensen plezier. Door problemen op te lossen en uitdagingen aan te gaan genieten mensen optimaal van hun creativiteit. Ook de creativiteit van anderen kan ons blij maken. Denk hoe vrolijk blij of ontroerd je wordt van de beeldende kunst, muziek, kookkunst of zangkunst van de andere creatievelingen. Creatief zijn is een keuze.  Je kiest ervoor om het toe te laten.

1- Creatief zijn is openstellen

Het betekent vooral het vinden van een oplossing door jezelf open te stellen voor alles wat het niet is. Door je in je denken niet te laten leiden door wat gangbaar of normaal is, ontdek je nieuwe kansen. Anders denken zorgt ervoor dat je tot nieuwe inzichten komt.

Een nieuw inzicht op een bepaald gebied leidt tot veranderingen en verbeteringen op andere gebieden in je leven.

Creatief zijn moet je voeden. Je moet je zelf dwingen om anders te kijken, nieuwe kennis te vergaren en te durven experimenteren. Je moet uiteindelijk je nieuwe inzichten, op wat voor manier dan ook, vorm geven. Je moet je creativiteit uiten.

Zo zorg jij er voor dat jouw creatieve potentieel wel volledig tot ontwikkeling komt.

2- Creatief zijn = Jezelf zijn

Creatief zijn betekent anders denken, opnieuw leren kijken, een eigen idee vormen en vervolgens doen. Laat zien wat jouw creativiteit wil vertellen. Creëer die fascinerende vorm of ijzersterke boodschap. Maak muziek met een authentiek geluid of een persoonlijke draai die origineel en herkenbaar is.

Maar laat je creativiteit vooral tot uiting komen in je dagelijkse leven. Maak de wereld een beetje mooier. Verwezenlijk ogenschijnlijk simpele ideeën waarvan je je afvraagt waarom het er niet altijd al is geweest.

Een creatief leven leiden door jezelf en uniek te zijn en op te vallen en nog steeds jezelf te blijven. Dat is wat creatief zijn betekent.

Bron: https://helderdromen.nl/persoonlijke-groei/creativiteit/POSITIEVE NOOT

Vaak worden creatieve dromen van kinderen in de kiem gesmoord omdat ouders een andere kijk op het leven hebben de levensomstandigheden het niet toelieten of om andere redenen.

Welke leeftijd je ook hebt de dag van vandaag, dat innerlijk kind zit er nog altijd! Er zijn zoveel opties om dat innerlijk kind tegemoet te komen. Workshops, cursussen, boeken of gewoonweg je durven laten gaan. Een moment te nemen voor jezelf. Je neemt bijvoorbeeld een blad papier en een potlood. Je begint met een punt. Vanuit die punt geef je over aan je gevoel die je leidt om vanuit dat punt over te gaan naar een letter om bijvoorbeeld een gedicht te schrijven. Of vanuit dat punt een tekening neer te zetten…. Zo iets simpel en het geeft je al een goed gevoel. Je komt tot rust, want voor eventjes zijn alle zorgen vergeten. Velen onder ons hebben de afgelopen periode hun innerlijk kind herontdekt. Sociaal media stond er vol van. Jammer genoeg is dat aan het keren en dwingen we ons innerlijk kind om zich weerom terug te trekken. Ik kan het jullie enkel aanraden: voedt je innerlijk kind, laat het creatief zijn. Niet voor de ander, voor jezelf! Laat het je leven kleur geven. Je creëert op een ontspannende manier wat jou zoveel voldoening schenkt en daarbij versterkt het je innerlijke krachten om in dit leven je mannetje te staan.

Met hartelijke groet,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/persoonlijke-boodschappen 

Discretie verzekerd!

NIEUWE KAARTEN SETS!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Individueel of met vrienden.  Schrijf je in op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties

NIEUW AANBOD MEDITATIES!


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.