PERIDOOT - EMOTIONELE REINIGING

Gepubliceerd op 12 juli 2020 om 06:00

Kaart getrokken uit de set Het Kristal - Orakel van Helende Wijsheid als algemene boodschap voor zondag 12 juli 2020

Uitleg kaart:

Peridoot bevrijdt de geest van ongewenste afgunstige gedachten en nachtelijke angsten. De steen is transmuterend en zuiverend.

Zelfinzicht:

Je bent zeer emotioneel en je kan je vastklampen aan het verleden of jezelf kastijden voor fouten. Je bent jaloers van aard en je hebt donkere gedachten. Zuiver je emoties. Leer te vergeven en los te laten. Volg je eigen levensplan zonder over jezelf te oordelen en jaloers te zijn op anderen. Je hebt de kracht om door een hevige transmutatie te gaan en er veranderd uit te komen.

Toekomst:

Gebruik energie verstandig. Zie hoe invloeden van buiten effect hebben op je leven. Ontwikkel je eigen bescherming. Leer te vertrouwen op je eigen innerlijke koers. Peridoot wijst op afscheid en teleurstelling in de liefde. Vermijd jaloezie. Wees assertief zonder agressief te worden. Je hebt een sterk lot en grote integriteit. Met jouw talenten wordt geld verdiend.

Heling:

Afgunst en jaloezie schaden zowel jezelf als anderen.

Frequentie: aards tot hoog

Chakra: hart, zonnevlecht

Tijdvak: leeuw, maagd, weegschaal, schorpioen en boogschutter

Rad van de ziel: emotionele zuivering


Catharsis

“Zuivering (reiniging, loutering) van gevoelens in emoties door een ervaring die uitgevoerd wordt door anderen, met name in drama/toneel”
(Aristoteles, Poëzie 6).

In psychodrama wordt de catharsis niet gezien als een einde op zichzelf maar als een betekenis geven aan een einde. Moreno verruimde de oorspronkelijke etymologische betekenis van catharsis door niet alleen het loskomen en het verlichten van gevoelens maar ook de integratie en ordening daarvan. De functie van een catharsis in psychodrama is dus niet alleen het losmaken van gevoelens maar ook het integreren van wat losgekomen is.

Onverschillig wanneer de catharsis plaatsvindt, tijdens de opwarming, in de actiefase, de afronding of in het delen, moet het niet alleen gezien worden  als het hoogtepunt of optelsom van de sessie. Ook niet als het belangrijkste element van het psychodrama.

Inzicht en catharsis moeten samen opgaan. De protagonist ….. moet begrijpen wat hij voelt en voeling hebben met wat hij begrijpt.

Inzicht in psychodrama gaat, in tegenstelling tot sommige klassieke psychoanalytische methoden, niet door verbale duidingen maar door uitspelen. Actie-inzicht is het resultaat van verschillende vormen van leren: via het lichaam, cognitie of catharsis in het spel.
Psycho-dramaturgen faciliteren nieuwe inzichten door middel van dubbelen, rolwisseling of andere psychodrama technieken om integratie van het emotionele, het cognitieve, de verbeelding, het gedrag en interpersoonlijke leerervaringen te bevorderen.

Actie-inzicht kan voorkomen als een plotselinge ontdekking: “Oh, ineens begrijp ik het”. Het inzicht is niet alleen cognitief, maar een verschuiving  door ervaring en een verandering in bewustzijn en begrip.

Bron: https://www.psychodrama.nu/catharsis/


POSITIEVE NOOT

Elke dag spannen we ons in om sterk en onkwetsbaar te lijken. De samenleving en onze omgeving zetten ons onder druk om dit te doen. Eigenlijk laat de samenleving soms niet toe dat we de tijd nemen om bepaalde gebeurtenissen te verwerken. We hebben dan de tijd niet om ervaringen te begrijpen, om met een verlies om te gaan, problemen op te lossen en frustraties en ontgoochelingen te helen.

Dag na dag slikken we elke afzonderlijke gebeurtenis. We stoppen nooit even om de mogelijke schade op te meten. We doen dit alleen maar omdat we niet genoeg tijd maken om van bepaalde emoties te genezen. Eigenlijk weten we niet echt wat we moeten doen met al wat ons overkomt. Niemand heeft ons geleerd hoe we met deze ervaringen moeten omgaan.

Hoe laat je dan emoties los? Daar zijn verschillende manieren voor. Mijn zoektocht bracht mij in contact met verschillende soorten van meditatie. Uiteindelijk heb ik er 

mijn eigen versie van gemaakt waar ik mij goed bij voel en heb ik het volgende toegepast:

  • Simpelweg de emotie volledig accepteren, toelaten en doorvoelen. Laat die tranen maar komen…
  • De emotie die langskomt observeren
  • Het klinkt gek, maar wordt vriend met die emotie, het is deel van je en stuur het liefde.
  • Stel de vraag: wat wil het mij leren?
  • Heb je hierop het antwoord, dan kan je het dankbaar loslaten door jezelf en de ander oprecht te vergeven.

Pijnlijke gevoelens, oordelen, gedachten en negatieve emoties hoeven je daden en woorden niet te beheersen, zelfs niet op het moment dat je ze toelaat en ervaart. Ze komen nog wel eens op, ze doen nog steeds pijn, maar ze beheersen je leven niet meer.

Met liefde,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/persoonlijke-boodschappen 

Discretie verzekerd!

NIEUWE KAARTEN SETS!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Individueel of met vrienden.  Schrijf je in op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties

NIEUW AANBOD MEDITATIES!


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.