VERBREEK JE BANDEN

Gepubliceerd op 19 juli 2020 om 06:00

Kaart getrokken uit de set Geschenken van de Aartsengelen als algemene boodschap voor zondag 19 juli 2020

Uitleg kaart:

Aartsengel Michaël geeft met deze kaart aan dat je nog energetisch verbonden bent met mensen en een oplossing voor een bepaalde situatie verhindert. Deze banden zijn onzichtbare koorden van energie die tussen personen aanwezig zijn en lijken op een navelstreng. Je zou ze kunnen waarnemen met je geestesoog. Wanneer je hinder ondervindt met personen, verbinden deze koorden je negatief met anderen. Dit ontstaat bijvoorbeeld zodra je niet jouw waarheid spreekt of je laat meeslepen met andermans emoties, waardoor het moeilijk voor je is om ongewenste patronen te doorbreken. Zo worden nadelige situaties in stand gehouden.

Een negatieve band kan alleen doorbroken worden door de situatie die zich als levensles aandient nu op te lossen met liefde, de weg zoals het is bedoeld. Het is beter de stem van je ziel in overeenstemming te brengen met wat je doet en wat je zegt. Om een onbezorgd en vreugdevol bestaan te kunnen leiden dien je alle negatieve verbindingen te verbreken door er voortaan met onvoorwaardelijke liefde op te reageren en niets meer te doen of te laten uit angst. Met alles waarbij je vervelende gevoelens krijgt, zoals wanneer je het ziet of eraan denkt, ben je negatief verbonden. Je kunt Aartsengel Michaël dan vragen om deze banden met anderen door te snijden wanneer je hierdoor nadelig wordt beïnvloed.

Zodra je bent verlost van negatieve verbindingen zullen stress-georiënteerde klachten, zoals je soms uitgeput voelen of lichamelijke pijn, gaan verdwijnen en worden je verbindingen met anderen weer zuiver zoals het hoort te zijn. Steeds wanneer er weer angst in een relatie terugkeert, waardoor je je leeggezogen voelt of het gevoel hebt geblokkeerd te zijn, vraag

je Aartsengel Michaël om hulp, zodat jij en de mensen waarvan je houdt elkaar op afstand voortaan alleen nog van positieve gevoelens voorzien.

Als een band je negatief vasthoudt, beperkt het je bij de uitvoering van je taken. Je zult de aanhechting van de banden kunnen voelen als knijpende gebieden in je lichaam rondom een bepaald chakra, net alsof die plek verdicht is. Aartsengel Michaël zal je helpen om het proces van loslaten te vergemakkelijken door je te ondersteunen en te beschermen.

Meerdere betekenissen van deze kaart:

 • Deze kaart kan betekenen dat datgene wat je vroeger vasthield nu niet meer bijdraagt aan je leven en dat het moment is aangebroken dat je er afstand van gaat nemen door je er niet meer op te focussen.
 • Mogelijk heb je de banden al verbroken, maar ben je nog onterecht bang dat het mis kan gaan. Je mag erop vertrouwen dat de Bron en de engelen het beste met je voorhebben.

Het proces van loslaten kun je lichamelijk gewaarworden wanneer Aartsengel Michaël je banden met zijn energetisch zwaard doorsnijdt. Dit hoort bij het proces. Ga kalm zitten, ontspan je en vraag bijvoorbeeld het volgende:

“Lieve Aartsengel Michaël, ik roep je aan zodat ik jouw ondersteuning mag ontvangen. Snijd alsjeblieft de banden van angst door die mijn energie en vitaliteit aftappen en mij blokkeren. Laat een zuivere verbinding van pure liefde ontstaan tussen mij en mijn geliefde.”EEN GEBROKEN HART – DAT BESTAAT ECHT

We krijgen er helaas allemaal wel een keer mee te maken: allesomvattend liefdesverdriet. Omdat onze liefde niet beantwoord wordt, we onze grote liefde kwijtraken aan een ander of omdat een dierbare overlijdt. Daar kun je letterlijk goed ziek van zijn. Door de heftige emoties kun je namelijk het gebroken-hart-syndroom oplopen. Wat is dit precies en - belangrijker - hoe kan dat ‘gekwetste’ hart weer helen? 

Robert Riezebos, cardioloog en hoofd van het OLVG Hartcentrum, heeft ook af en toe mensen met een ‘gebroken hart’ in zijn spreekkamer. Zij komen binnen op de Spoedeisende Hulp met symptomen die typisch zijn voor een hartinfarct: benauwdheid, pijn op de borst, zweten en misselijkheid. Bij het in beeld brengen van de hartvaten met een katheter (dun

slangetje), blijken alle vaten echter netjes open te staan. Dit in tegenstelling tot die van iemand die een infarct heeft.

Een inktvispot

Wel verkeert het hart op zo’n moment in een bijzondere en niet geheel ongevaarlijke staat, legt Riezebos uit: ‘Het hart van mensen met het gebroken-hart-syndroom knijpt aan de punt niet meer samen, maar de basis vertoont juist overdreven samentrekkingen. Hierdoor krijgt het de vorm van een “Takotsubo*”, een Japanse inktvispot.’ De reactie ontstaat doordat het lichaam bij een heftige emotionele trigger teveel zogenaamde ‘catecholamines’ aanmaakt. Dit zijn hormonen die het lichaam klaarmaken voor een vecht- of vluchtreactie.

De kracht van emoties

Bij 1 op de 100 mensen die zich in het ziekenhuis melden met een acuut hartinfarct, blijkt er in werkelijkheid sprake te zijn van een ‘gebroken hart’ door verdriet of andere stress. ‘Je hoeft overigens niet bang te zijn dat je het gebroken-hart-syndroom krijgt wanneer je een blauwtje loopt. Het ontstaat echt door zware, emotionele stress, veelal veroorzaakt door een bepaalde vorm van verlies. Ook plotselinge, hevige pijn kan de boosdoener zijn’, aldus Riezebos..

Volg je hart

Gelukkig herstellen mensen met het gebroken-hart-syndroom  door de nodige rust over het algemeen binnen enkele weken vanzelf. In sommige gevallen krijgen zij tijdelijk medicijnen die het hart ondersteunen en ontlasten. Ook biedt OLVG hen  psychische ondersteuning via een hartrevalidatietraject. Ondanks dat het syndroom een serieuze aandoening is, hoeven we volgens Riezebos niet voorzichtig te worden in de liefde: ‘Volg je hart, het kan echt wel tegen een stootje.’

*De officiële naam van het gebroken-hart-syndroom is Takotsubo cardiomyopathie (of stress cardiomyopathie) en is vernoemd naar de takotsubo, een speciale kruik, waarmee men in Japan inktvissen vangt. 

Bron: https://www.olvg.nl/nieuws/een-gebroken-hart-het-bestaat-echt


POSITIEVE NOOT

Alle gevoelens die bij jou opkomen en jouw levensenergie opzuigen wanneer je aan een bepaalde situatie of persoon denkt, daarmee heb je een negatieve energetische band. In zo’n toestand ben je aan het overleven in plaats van te leven. Gelukkig bestaat het leven uit cyclussen en alles heelt met de tijd. Maar het vraagt een oerkracht die je moet aanspreken binnenin jezelf om er terug bovenop te geraken. Heb je het geluk om die oerkracht in jezelf te ontdekken, dan kan je heel die situatie voor jezelf keren. Na het aanvaarden van het gebeuren, het jezelf vergeven voor jouw deel in de situatie, het vergeven van de ander of anderen… dan pas kan je weer vrij ademen en heeft het leven weer zin. Dan zijn die negatieve banden verbroken en blijven alleen de liefdevolle banden over. Als je je les begrepen hebt, dan ervaar je dankbaarheid voor de persoonlijke groei die je mocht ervaren.

Ik heb hier nog een bonuskaartje getrokken van De Kaartencombinaties van de Symbolen van de Aartsengelen:

De blauwe druiventros – symbool van geduld – Aartsengel Haniël

 • De blauwe druiventros geeft aan dat je meer geduld mag uitoefenen.
 • Voor alles in het leven bestaat een juiste tijd.
 • Heb vertrouwen in de liefdevolle stroom van het leven. Waarnaar je verlangt zal zich precies op het juiste moment openbaren.
 • Wanneer de tijd rijp is zullen de vruchten van wat je gezaaid hebt kunnen worden geoogst
 • Maak je geen zorgen, denk niet aan morgen, leef nu.
 • Iets of iemand is het wachten waard
 • Kan duiden op het gemis van iets of iemand
 • Neem wat meer rust en ontspanning om klachten van oververmoeidheid en stress te voorkomen
 • Datgene wat je aan de aartsengelen hebt gevraagd is onderweg naar jou toe. Heb geduld, want er moet eerst het een en ander achter de schermen worden voorbereid. Ook al zie je op dit moment nog geen directe resultaten, vertrouw erop dat eraan wordt gewerkt. Snel zul je je gewenste uitkomsten zien en meemaken.

Met hartelijke groet,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/persoonlijke-boodschappen 

Discretie verzekerd!

 -> PROMOTIE: TREKKING 1ste KAART GRATIS TOT EIND AUGUSTUS 2020!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Individueel of met vrienden.  Schrijf je in op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties

 


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

 

->  PROMOTIE -ARTIKELEN TE KOOP -20% tot eind augustus 2020  <-

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.