GRENZEN STELLEN

Gepubliceerd op 9 augustus 2020 om 13:37

Rune getrokken uit de nieuwe set Helende Runen als algemene boodschap voor zondag 9 augustus 2020

Uitleg kaart:

Respect en bescherming voor je gevoelens, je gezondheid en je welzijn staan bijna altijd voorop als je de Rune van Grenzen ontvangt. Deze Rune vraagt om lijnen te trekken en grenzen te stellen en kondigt aan dat het tijd is om jezelf te voorzien van gezonde en geschikte grenzen waarbinnen je kunt helen.

Misschien vereist de uitdaging waarmee je nu wordt geconfronteerd de moed om nee te zeggen tegen iets dat niet langer een plaats in uw leven heeft. Grenzen stellen en muren opzetten zijn totaal verschillend. Terwijl je besluit wat je accepteert en wat je afwijst, zul je leren leven met een beschermd gevoel van grenzen te stellen en zonder muren op te stellen om je kwetsbaarheid te beschermen.

Het trekken van deze Rune is een bevestiging dat het stellen van passende grenzen, jou vrijheid geeft. Koester je vermogen om dit te doen, want goede grenzen zijn essentieel om gezonde gevoelens over jezelf te ontwikkelen. Gezonde Grenzen stellen getuigt altijd van het feit dat iemand moedig de reis van ontkenning naar eerlijkheid heeft ondernomen.

Als je jong bent, betekent het woord 'grens' beperking. Met het volwassen worden erkennen we dat goede grenzen veilige havens creëren om te veranderen, te helen en te groeien.

Het ontvangen van deze Rune is een herinnering om een ​​realiteitscheck uit

te voeren. Worden de grenzen, die je hebt gesteld, erkend en gerespecteerd? Ben je daarentegen gevoelig voor het respecteren van de grenzen van degenen van wie je houdt en met wie je werkt:, je familie, je vrienden, je collega’s en vooral je kinderen?

Laat het zo worden gezegd: gezinswaarden brokkelen af ​​en vallen weg zonder de steun van gezonde grenzen. Bij hun afwezigheid is ons vermogen om onze kinderen te leren ons en elkaar te respecteren verzwakt. Gezonde Grenzen zorgen voor een schaduwboom, een leerboom, waaronder onze kinderen en onze kleinkinderen de kennis zullen vergaren die ze vervolgens zullen doorgeven aan toekomstige generaties.GRENZEN STELLEN

Hoe stel je grenzen als je dat nooit echt goed gedaan of geleerd hebt? Als je altijd maar de helpende hand bent, en altijd maar ‘ja’ op alles zegt? Of je altijd maar van alles accepteert? Als je mensen niet wil teleurstellen, omdat je zelf weet hoe het voelt? En als je op het laatst ook niet beter weet, omdat je jezelf altijd maar hebt weggecijferd voor een ander?

Na veel vallen en opstaan, zou je er uiteindelijk wel achter moeten komen dat jouw grenzen net zo belangrijk zijn als die van een ander. Een ander zegt toch ook makkelijk nee, of laat toch ook niet zo snel over zijn of haar grens gaan? Waarom doe jij het dan wel? Wat heeft ervoor gezorgd dat je zo bent geworden?

Deels heeft het te maken met opvoeding, en de dingen die je overneemt van je ouders. Dingen die zij overigens niet eens bewust doen, maar ook bij hen is het er door omstandigheden ingesleten. En het heeft natuurlijk alles te maken met eigenwaarde en voor jezelf opkomen. Jezelf niet meer wegcijferen. En jezelf uitspreken over wat je wel en niet zou willen, zodat je daardoor jouw hart volgt in alles wat je doet. Het is niet erg als het soms gebeurt, maar het zou geen gewoonte moeten worden. Eigenwaarde helpt jou in je kracht te staan en aan te geven waar jouw grenzen liggen, ongeacht hoe een ander erover denkt.

De wereld is een spiegel

De wereld spiegelt jou voor waar jij aan zou kunnen werken. Het is niet altijd even makkelijk, maar wel belangrijk voor jouw reis en ontwikkeling. Je kan niet altijd maar ‘ja en amen’ doen of zeggen: dat is ook niet gezond voor jouw welzijn. Lief zijn voor jezelf betekent óók jouw grenzen aangeven, en duidelijk maken wat je wel of niet wil in het leven. Of je wel of niet wil dat iemand jou op een bepaalde manier behandelt, of dat mensen zich op een bepaalde manier naar jou gedragen. Je kan niet altijd toegeven, dat is niet goed voor jouw eigenwaarde.

Diep vanbinnen vind jij jezelf niet waardig genoeg, dus laat je het vaak ook toe dat mensen

over jouw grenzen gaan. Het gevoel niet afgewezen worden is daarin misschien wel de grootste factor die jou tegenhoudt. Hoe zou het zijn als je afgewezen wordt? Is het niet zo dat jij jezelf juist afwijst, door niet te luisteren naar jouw eigen gevoelens en wat jij werkelijk wilt en verlangt? Vooral van jezelf, want jij zou ten alle tijden op de eerste plaats mogen en moeten staan.

Zo binnen, zo buiten

Als jij er niet voor jezelf bent, kan je ook niet verwachten dat anderen er voor jou zullen zijn. Als jij jezelf niet op de eerste plaats zet, dan kan een ander jou ook niet behandelen zoals jij dat zou verlangen. Maar het gaat in feite niet eens om hoe een ander is of doet of reageert op jou. Het gaat om jou.

Wat wil en verwacht jij van het leven en van jezelf? Wat zou jij willen neerzetten als jij in je kracht staat en wel je ware ik erkent en herkent, en voor jezelf uit durft te komen? Want zoals jij je binnen voelt, zo zal het van buiten weerspiegelen. En wat zou er gebeuren als je een keer voor jezelf kiest, en niet een ander voor laat gaan? Hoe zou jij je dan voelen en hoe zou jouw wereld er dan uitzien? Hoe zou jij je voelen als je volledig op jezelf kan vertrouwen? Want daar draait het uiteindelijk om! Dat je van jezelf houdt en jezelf vertrouwt, ongeacht andermans mening of gevoelens. Want jij mag jezelf ten allen tijden op de eerste plaats zetten. Omdat je het waard bent! Daar mag je op vertrouwen!

Bron: https://www.inspirerendleven.nl/grenzen-stellen-zo-doe-je-dat/


POSITIEVE NOOT

Veel meer dan wat hierboven al geschreven staat, kan ik niet toevoegen. Wanneer ik dit ben beginnen toepassen zijn de relaties die ik had met mijn kinderen en anderen serieus veranderd. Niet iedereen accepteert het dat je verandert en voor jezelf opkomt, is mijn ervaring. Sommigen keren je zelfs de rug toe. Dat is ook iets dat wat ik heb geleerd te aanvaarden en los te laten, wat niet weg neemt dat ik nog steeds van hen blijft houden. Je realiseert dat ook zij, hun weg dienen te gaan en hun levenslessen zullen moeten ondergaan. Net zoals jij, net zoals ik. Hou hier rekening mee. Het ligt dan niet meer bij jezelf. Iedereen heeft zijn vrije keuze hoe te reageren. Hun reactie zegt meer over henzelf dan over jou. Dus laat je zeker niet ontmoedigen mocht dit gebeuren. Wees jezelf, laat jouw licht schijnen. Laat niemand je tegenhouden om gelukkig te zijn voor wie je bent. Je bent uniek en je hebt het recht om te ‘zijn’!

Hartelijke groet,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/spiritueel-aanbod/persoonlijke-boodschappen

Discretie verzekerd!

 -> PROMOTIE: TREKKING 1ste KAART GRATIS TOT EIND AUGUSTUS 2020!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Individueel of met vrienden.  Schrijf je in op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties

 


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

 

->  PROMOTIE -ARTIKELEN TE KOOP -50% tot eind augustus 2020  <-

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.