SAMADHI - PERFECTE ACCEPTATIE

Gepubliceerd op 16 augustus 2020 om 09:31

Kaart getrokken uit de nieuwe set Jou Magisch Zijn Orakel als algemene boodschap voor zondag 16 augustus 2020

Uitleg kaart:

Het meisje van Samadhi wordt niet afgeleid door de scherpe doornen, noch van de schoonheid van de bloemen, noch van de parels van het leven, die zich om haar heen verzamelen. Ze is rustig en diep versmolten met de essentie van eenheid en acceptatie.

Samadhi leert dat wanneer je opgeeft een perfectionist te zijn, het leven ineens perfect is. Bedenk dat je leven op dit moment puur een weerspiegeling is van je bewustzijn. Alles is precies hetzelfde als gisteren. De situatie verandert wanneer je je houding verandert. En dit is in voor- en tegenspoed. Want datgene waar je je tegen verzet, blijft vaak bestaan. Bij Samadhi is er echter een prachtige plek om te ZIJN. Gun jezelf deze vriendelijkheid op dit moment en omarm Samadhi. Alles zal zijn plaats om je heen vinden in het onvermijdelijke huidige moment. Accepteer nu alles en iedereen en elke situatie alsof het precies is zoals het bedoeld is.


SAMADHI – BOEDISME

Samadhi (Pali) betekent in het boeddhisme een geconcentreerde, ontspannen, naar binnen gerichte aandacht of meditatie, die voor een langere periode gehandhaafd wordt.

Een alternatieve omschrijving is het 'samenkomen van de geest' of 'eenpuntigheid van geest'

Tijdens samadhi wordt de aandacht zodanig gericht, dat het onderscheid tussen "waarnemer" en "waargenomene", of subject en object, verdwijnt. Waargenomene, waarnemer en waarneming worden gezien als het geheel dat ze zijn, in plaats van de onderverdeling die wij maken. Dat-wat-is is niet alleen de persoon, maar ook het waargenomene, en de waarneming, die niet los van elkaar bestaan.

Samadhi begint met het richten van alle aandacht of energie van de geest op één object. Voorbeelden hiervan zijn: een mantra, het proces van in- en uitademen, de lichaamspositie, een visueel mentaal beeld (nimitta), een mentale staat (zoals metta). Vervolgens maakt de aandacht zich los van dit ene object, en andere inhouden van de geest, om als 'aandacht-op-zich' vastgehouden te worden.

Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Samadhi_(boeddhisme)POSITIEVE NOOT

Neem nu je hand met een hoopje zand. Het blijft er mooi liggen zolang je je hand open houdt. Geen resistentie.  Maak je van je hand een vuist en het zand loopt door je vingers heen. Resistentie.  Een ander voorbeeld: jouw vuist tegen de vuist van je tegenstander, je gaat automatisch duwen en de ander verzet zich door terug te duwen. Maar duw je niet meer, hou je op met je te verzetten, dan heeft de ander geen greep meer op je!

Vaak blijven wij ons vastklampen aan verdriet en pijn veroorzaakt door gebeurtenissen in ons leven. Het verlamt je. Je gedachten en emoties hebben je zo in de greep! Diegene die dit veroorzaakt heeft, heeft er waarschijnlijk ook geen flauw benul van hoe jij je voelt. Je hoeft dan ook niet te verwachten dat die persoon de situatie voor jou zal keren.

Dat is iets wat je zelf moet doen. Het begint met het accepteren van de situatie voor wat het is. Vervolgens vergeef je jezelf voor jouw rol in dit gebeuren. Je keert jouw negatieve gedachten en emoties naar het positieve. Het gaat tenslotte om jezelf, hoe jij tegen de situaties aankijkt. Met het voorbeeld van Samadhi, laat je los wat jouw energie naar beneden trekt. Je gaat je vrede in jezelf zoeken door bijvoorbeeld te mediteren.

Als je je dit plezier gunt, ben je capabel om het grotere beeld te zien van het gebeuren en besef je dat alles zijn zin heeft. Laat jezelf toe te groeien en open te bloeien. En laat niemand, of een of andere gebeurtenis, toe om je tegen te houden. Jouw leven is in jouw handen!

Met hartelijke groeten,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/spiritueel-aanbod/persoonlijke-boodschappen

Discretie verzekerd!

 -> PROMOTIE: TREKKING 1ste KAART GRATIS TOT EIND AUGUSTUS 2020!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Individueel of met vrienden.  Schrijf je in op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties

 


Ter ondersteuning van 

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

 

->  PROMOTIE -ARTIKELEN TE KOOP -50% tot eind augustus 2020  <-

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.