DE BRON

Gepubliceerd op 6 september 2020 om 09:13

Rune getrokken uit de set Helende Runen als algemene boodschap voor zondag 6 september 2020

Uitleg Rune:

Universele Liefde is aanwezig in elk van de seizoenen van het hart. Die Liefde koestert ons gedurende ons hele leven, troost ons, inspireert en leert ons en roept ons uiteindelijk naar huis.

Wanneer herkende jij voor het eerst het goddelijke? Was het in de onschuld van je kindertijd? Ben je door tegenspoed of verlies op zoek gegaan? Of heb je altijd geweten dat er een grotere macht was dan jijzelf die je leven leidde?

Door alle religies van de wereld - van tempels, kerken en bergtoppen - spreekt het Universum tot ons. Voor sommigen woont het goddelijke alleen van binnen; voor anderen is De Bron overal aanwezig. Beschouw de roeping van de dichter om De Bron in een grassprietje te zien. Hoeveel heerlijker is het om De Bron te zien in het aangezicht van een ander mens?

Het ontvangen van deze Rune is een vriendelijke herinnering om elke dag door te brengen met een dankbare instelling tot het Universum. Als de nacht lang is en je hebt alleen gezeten aan het bed van een gekwelde of stervende geliefde, weet dan dit: De Bron spreekt met een stille, zachte stem wanneer we klaar zijn om te horen. En  mocht je je in het seizoen bevinden waar er nood is aan verzoening in je leven, onthoud

dan dat aanvaarding en vergeving twee van de grootste leraren van allemaal zijn.

Als je merkt dat je voor een beproeving komt te staan ​​waarvoor je denkt dat je er niet klaar voor bent om deze te kunnen dragen, haal dan je kracht uit het Universum! Wat je bent, is het geschenk van De Bron aan jou. Wat je van jezelf maakt, is jouw geschenk aan De Bron.

Onze levens zijn voor ons geordend door het Universum, zodat niets teveel is. Maar als de huidige uitdaging te groot lijkt en je bent te moe om verder te reizen, zegen dan dit moment en geef je wil over aan het Universum. Terwijl je dat doet, valt al het andere weg. Je last wordt van je afgenomen en je zult de moed vinden om door te gaan.

De Bron is de geneesheer van al onze genezing.

Maar het Universum komt je leven binnen - in je liefde voor een kind, een partner of voor onze Moeder Aarde – onvoorwaardelijke universele liefde is de diepste waarheid die voor ons beschikbaar is. Als je je deze waarheid eenmaal eigen hebt gemaakt, hoef je nooit meer bang te zijn.

En uiteindelijk is het De Bron die ons naar huis roept:

Ik ben het leven en het licht en de weg.

De aarde is mijn tuin. Elk van de zielen die Ik als zaden plant, ontkiemt en bloeit in zijn seizoen en in elk ben Ik vervuld. Er is geen reden tot verdriet wanneer een bloesem vervaagt, maar alleen verheuging over de schoonheid die het bevat en lof dat Mijn wil is gedaan en Mijn plan is gediend.

Ik ben één met alle schepselen en niemand is ooit verloren, maar worden door Mij hersteld, want ze Ik heb ze nooit verlaten. Want wat eeuwig is, kan niet worden gescheiden van De BronPOSITIEVE NOOT

Het was kerstavond. Als 16-jarige liep ik alleen op straat, op weg naar de parochiekerk waar ik samen met de koster de liederen tijdens de nachtmis zou zingen. De sneeuw dwarrelde zachtjes naar beneden. Op het moment dat ik een lantaarnpaal voorbijkwam en ik opkeek hoe het licht de duisternis verjoeg en de sneeuw met goudlicht deed glinsteren, wist ik…, besefte ik voor het eerst dat er Iemand is die mij kent. Ik heb sindsdien altijd mijn hart gevolgd.

Deze wetenschap spaarde me echter niet van de nodige levenslessen en zolang ik de les niet geleerd had, kwam het telkens op een presenteerblaadje terug. In woelige tijden heb ik het volgende neergepend. Ik hoef het niet op te zoeken, het zit zo in mijn geheugen gegrift:

 

 

 

Ja, dit heeft mij jaren recht gehouden om de ene beproeving na de andere te doorstaan. Maar dan kreeg ik een klap die zo hard aankwam, wat mijn hele leven onderste boven keerde. Het dwong mij in een andere richting. Maar op het moment zelf begreep ik er niets van. Pas jaren later zag ik het grotere plaatje en begreep ik waarom ik dit moest ondergaan.

Dit heeft mij geleerd, dat ik inderdaad er niet alleen voor sta. Dat het Universum of God, hoe je het ook noemen wilt, met Zijn engelen, Hemelse wezens, enz.  je bijstaan. Er is altijd iemand, of iets wat je verder vooruit helpt, wat je soms klaarheid in de situatie geeft. Het heeft mij geleerd om vertrouwen te hebben in het gebeuren. En als ik mijn steentje bijdraag, komt alles goed wanneer de tijd er rijp voor is.

Deze Rune is blanco, er staan geen tekens op. Het geeft je alle mogelijkheden om je leven te bepalen hoe je het wilt. Ga je door het leven met een open warm hart, met dankbaarheid voor wat het leven je leert? Of ga je in het verzet, in een slachtofferrol met het gevoel dat jou niets goeds is gegund? De keuze is aan jou.

 

 

Want Hij houdt van mij en komt vaak heel dicht bij mij

En zegt vol tederheid, kom en volg Mij

Want Hij gelooft in mij en deelt daarom Zijn kracht met mij

Zodat ik overwin wat het ook zij

Want Hij houdt van mij!

 

 

 

Weet echter dat ieder van ons is als een zeldzame bloem, uniek. Een bloem dat kan opbloeien als je met een positieve kijk, met vergevensgezindheid, dankbaarheid en een liefdevol hart in het leven staat.

Dit wens ik je van harte toe,

Dada Denyigban


Heb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/spiritueel-aanbod/persoonlijke-boodschappen

Discretie verzekerd!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Individueel of met vrienden.  Schrijf je in via de websitepagina

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties


Ik steun

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

Jij ook ?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.