LENTE

Gepubliceerd op 27 september 2020 om 07:00

Kaart getrokken uit de set Wijsheid van het Gouden Pad als algemene boodschap voor zondag 27 september 2020

Uitleg kaart:

Je kunt het nog niet zien, maar een nieuw seizoen begint en kondigt een helder nieuw hoofdstuk aan in het verhaal van je leven. Alleen door het dak van de nacht kunnen we het prachtige tapijt van sterren boven ons zien. Het leven lijkt op dit moment misschien wat duister en somber, of misschien bevind je je in een situatie waarin je het licht aan het einde van de tunnel niet kunt zien.

Soms moet het donker worden om het licht te kunnen zien. Uit de huidige duisternis schijnt spoedig een groot licht door. De dingen evolueren en vorderen goed, ook al lijkt het er misschien niet op. De zaden voor een vruchtbare toekomst zijn al geplant. Een zonnestraal barst al snel door de wolken en de eerste knoppen verschijnen. De lente volgt altijd de winter en al snel begint alles te bloeien en komt tot leven.

Het leven is een opeenvolging van natuurlijke en spontane veranderingen waardoor je groeit en sterker en wijzer wordt. Voorbij de wolken schijnen de zon, de maan en de sterren altijd.

Affirmaties:

Alles wat ik ervaar, maakt me wijzer en sterker.

Het licht van liefde vult altijd mijn hart.

Ik eer de seizoenen van het leven en ik zie de schoonheid in elk seizoen.POSITIEVE NOOT

Gek dat ik nu net deze kaart van ‘lente’ trek terwijl we de herfst zijn ingegaan. Zoals we de seizoenen als jaargetijde ondergaan, elk met hun schoonheid en betekenis, maakt de wereld op zich seizoenen mee. Momenteel uit deze zich in een donkere periode waar niemand van ons het eind van de tunnel zien en mensen enorm angstig zijn. Doch moeten we door deze donkere baarmoederhals heen om geboren te worden in een mooiere, harmonieuze wereld.

Dan hebben we de seizoenen in ons persoonlijk leven. Velen zie ik wegkwijnen, hebben een burn-out of komen in een depressie terecht. Meestal omdat ze zichzelf wegcijferen om anderen naar hun zin te maken, te zorgen dat de ander het goed heeft.

Omdat we de ander liefhebben. Wat resulteert dat we onszelf volledig kwijtraken, onszelf niet meer kunnen zijn en we volledig energetisch leeggezogen zijn.

Waar is de liefde voor onszelf? Met deze houding doen we onszelf een enorm tekort aan. Heel ons lichaam, fysisch en emotioneel rebelleert en uiteindelijk ontploft de boel! Ik heb een dergelijk seizoen verschillende malen meegemaakt totdat ik begreep dat ik mezelf op de eerste plaats moest zetten, doen wat ik graag doe, mezelf verwennen, tijd voor mezelf nemen, mezelf vergeven. Angst voor de consequenties hoe anderen zullen reageren en hoe we uit deze benarde situatie kunnen geraken als we voor onszelf opkomen, is wat ons blokkeert om voor onszelf te kiezen. Echter hoe langer we het uitstellen om voor onszelf te kiezen, hoe groter de druk wordt. Eens we

durven te beslissen en dapper de gevolgen ervan ondergaan, met andere woorden de donkere tunnel ingaan, zullen we zien en ervaren dat de lente ons tegemoet komt en de zon opnieuw zal schijnen.

Het is absoluut niet gemakkelijk. Maar als we op de eerste plaats voor onszelf zorgen, kunnen we zoveel meer geven zonder dat het ons energetisch uitput. En dat is nu net het mooie ervan, voor onszelf kiezen is helemaal niet egoïstisch, integendeel!

Laat angst ons niet blokkeren. De huidige wereld zinkt weg in één grote chaos en we zullen al onze energie nodig hebben om dat te trotseren. Dus laten we goed voor onszelf zorgen opdat we op onze beurt een licht mogen zijn om anderen de hand te reiken. Besef dat we toch o, zo waardevol zijn, elk op onze eigen unieke manier van ‘zijn’. Dus laten we van onszelf houden. Weet dat het Universum ons altijd bijstaat en ons nooit in de steek laat.

Met warme groet,

Dada DenyigbanHeb je een prangende vraag?

Zie je het even niet zitten?

Kies voor een persoonlijke boodschap!

Maak jouw keuze op de websitepagina:

https://www.dadadenyigban.be/spiritueel-aanbod/persoonlijke-boodschappen

Discretie verzekerd!

Wil je leren mediteren?

Dat kan.

Je hoeft je niet te verplaatsen.

We regelen het via Zoom.

Individueel of met vrienden.  Schrijf je in via de websitepagina

https://www.dadadenyigban.be/aanbod/meditaties


Dada Denyigban steunt

EMBRACING LIFE VZW

Landbouw en educatieve projecten voor jongeren in Togo, West-Afrika

Jij ook ?


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Nancy Dhont
7 maanden geleden

Dag Kathleen, dank voor je mooie boodschap en je hebt gelijk. We moeten goed voor onszelf zorgen. Ik wens jou het allerbeste toe.

Familiale groet,
Nancy